Misjonikoori värske CD “Hingekuld” esitlus 14. mail Tallinna Toomkirikus

Tere tulemast osa saama Nelipüha oikumeenilisest kontsertpalvusest ja Misjonikoori värske CD “Hingekuld” esitlusest.

CD “Hingekuld” koosneb dirigent Maarja Vardja värskest loomingust.

Nelipüha oikumeenilise kontsertpalvuse korraldajad: Eesti Kirikute Nõukogu, EELK Misjonikeskus ja Tallinna Piiskoplik Toomkogudus.

Issanda õnnistus on hinge ülim varandus.
Issanda õnnistus, see puhastab, uuendab, pühitseb ja täidab armastusega.
Sätendab siis hingekuld südames, silmades. Hingekuld südames, silmades armastus.

Misjonikoori uue plaadi sõnum on, et igas inimeses peitub väga väärtuslik alge, n-ö kullatükk. Läbi Püha Vaimu puudutuse saab meie hing elavaks. Saame olla uueks muudetud, elustub meie sisemine ilu. Läbi Issanda õnnistuse saame hoida seda aaret säravana, jagada headust.

Plaadil võib leida sarnasusi Misjonikoori kahe viimase helikandja ülesehitusega. Siin on üheksa laulu, aga kogu muusikat võib käsitleda ka kui 50-minutilist tervikteost. Samas on iga laul kui omaette lugu või jutustus, kuhu mahub ka tänu, ülistus ja palve.

Kokku on panustanud umbes 60 inimest oma aega ja head tahet, et kuulutada muusikahelide keeles elumuutvat sõnumit ja ühtlasi rikastada meie kirikumuusikat uue loominguga. Suur rõõm on mõelda kõikidele lauljatele ja muusikutele, kelle panus on aukartust äratav. Salvestusprotsessini jõudmine hõlmab aga palju etappe alates muusika loomisest ja noodistamisest kuni näiteks abivalmis inimeste hoolitsuseni, et pikkadel harjutus- ja sisselaulmispäevadel oleks kaetud toidulaud.

Tänud Viimsi Püha Jaakobi kogudusele, kes avas koori salvestuseks lahkelt oma pühakoja uksed. Suur tänu Jaane Lendile, kelle helistuudios Estvox sai veedetud lugematu hulk tunde. Samuti suured tänud helirežissöör Indrek Pattele erilise professionaalsuse, heatahtlikkuse ja pikameelsuse eest. Väga tänulikud oleme meie headele toetajatele, kelle annetuste abil CD sündida sai!

Loodame südamest, et „Hingekuld” võiks olla äratuseks otsijatele ja pühitsuseks leidnutele. Plaadi esitlus toimub 14. mail algusega kell 18 Tallinna Toomkirikus ja on ühendatud oikumeenilise nelipüha palvusega. Tere tulemast!

MAARJA VARDJA